Studio Pi е 3 в 1 проект на арх.Петър Стефанов – архитект, дизайнер и преподавател.

За мен

Петър Стефанов е завършил архитектура в Ecole Nationale Superieure d’Architecture de Versailles (ENSA-V, Франция) през 2009 г., след което започва работа в Urban Creative Studio съвместно с баща си, арх. Димитър Стефанов. През 2012 г. открива нови хоризонти като фрийлансър и създава множество проекти за международни клиенти в Китай, Нова Зеландия,  Холандия и др. През 2014 г. проектира Bozhou International School (Китай), реализирано година по-късно. Номиниран е за “Проект на годината” от Камарата на архитектите в България за реконструкцията на Младежки дом Варна. През 2018 г. създава фирма  „Букварх“ ООД за проектиране, дизайн и професионални курсове по софтуер. С архитектурните и дизайнерските проекти може да се запознаете тук.

Арх. Стефанов се занимава с 3D моделиране на Sketchup и визуализации от 2005 г. Води курсове по SketchUp за начинаещи, архитекти, дизайнери и визуализации от 2016 г. Създава корпоративни обучения по SketchUp за различни бизнеси и компании. Всички курсове може да разгледате тук.

От 2016 г. арх. Стефанов преподава във ВСУ ”Черноризец Храбър”. Понастоящем като асистент в катедра “Информатика и компютърни науки” води дисциплините: 3D моделиране, Компютърна графика и Проектиране на UX/UI. От 2021 г. води курсове по “Интериорен дизайн” в SoftUni Creative.